EMULGACJA

Proces polegający na łączeniu różnych surowców, w którym wykorzystujemy profesjonalny sprzęt: homogenizatory, fermentatory i miksery. Uzyskujemy emulsję o różnorodnym składzie, w ten sposób powstaje serwatka, mleko, koncentraty białkowe, tłuszcze. Wytwarzamy także różnego rodzaju proszki: jogurtowy, serowy, twarogowy, śmietankowy, zamienniki mleka i śmietanki o zróżnicowanej zawartości tłuszczu i białka.

EMULGACJA

PROCESY MEMBRANOWE

Należą do nich: demineralizacja, nanofiltracja. Nanofiltracja pozwala nam osiągnąć adekwatny poziom minerałów w serwatce poprzez obniżenie poziomu sodu (popiołu). Demineralizacja charakteryzuje się znacznie lepszym i zdrowszym zastosowaniem w wielu produktach, m.in.: w mleku dla niemowląt, w wyspecjalizowanych wyrobach nutrition lub w produktach przemysłowych typu food. Pozwalająca na odsolenie proszków i modyfikowanie zawartości minerałów w proszek mleczny; baktofugacja i sterylizacja, umożliwiające mechaniczne i termiczne poprawienie bakteriologii proszków, które zabezpieczają jakość użytych surowców, a także gotowych.

PROCESY MEMBRANOWE

NANOFILTRACJA

Nanofiltracja pozwala nam osiągnąć adekwatny poziom minerałów w serwatce poprzez obniżenie poziomu sodu (popiołu). Demineralizacja charakteryzuje się znacznie lepszym i zdrowszym zastosowaniem w wielu produktach, m.in.: w mleku dla niemowląt, w wyspecjalizowanych wyrobach nutrition lub w produktach przemysłowych typu food.

NANOFILTRACJA