ASORTYMENT
Nasz asortyment proszków mlecznych to szeroka gama dodatków spożywczych, która ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie, piekarnictwie, lodziarstwie i wielu innych branżach spożywczych.
Nasza wiedza i technologia pozwala na dowolne modyfikowanie receptur, poprzez zastosowanie odpowiednich proporcji białka i tłuszczu oraz możliwości doboru tłuszczu właściwego dla danego produktu: mlecznego lub roślinnego (palmowego i kokosowego).
Nasz asortyment z pewnością przyczyni się do wzmocnienia wizerunku Państwa firmy – jako producenta dbającego o zdrowie konsumenta.
BILACT
Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z serwatki podpuszczkowej z dodatkiem tłuszczu roślinnego i koncentratu białka serwatkowego.
BILACT ML
Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z mleka chudego z dodatkiem tłuszczu roślinnego
CREMOLACT
Preparat na bazie tłuszczu mlecznego, otrzymany metodą suszenia rozpyłowego ze słodkiej pasteryzowanej śmietanki, mleka odtłuszczonego, serwatki oraz koncentratu białek serwatkowych
BIAŁKA MLEKA
Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z serwatki z dodatkiem mleka chudego
PROSZEK JOGURTOWY
Proszek jogurtowy odtłuszczony wyprodukowany metodą rozpyłową z ukwaszonego przez bakterie: mleka odtłuszczonego (Y 1/ Y 2/ Y P) lub mleka odtłuszczonego z dodatkiem serwatki (Y 3)
ŚMIETANKA W PROSZKU
Produkt otrzymany z mleka i z słodkiej pasteryzowanej śmietanki.
SERWATKA W PROSZKU
Produkt otrzymany przez wysuszenie serwatki uzyskanej w procesie produkcji sera dojrzewającego, poddanej demineralizacji.