Masło i Miksy

Masło ekstra pasłęckie 200g

Masło o zawartości 83% tłuszczu mlecznego produkowane ze świeżej śmietanki o czystym mlecznym smaku. Doskonałe do kanapek oraz wszelkich wypieków.

Miks pasłęcki 200g

Doskonale smarowny Miks to połączenie tłuszczu mlecznego i wysokiej jakości tłuszczu roślinnego. Produkt do smarowania pieczywa i wszelkich wypieków. 

Masło klarowane 99,9% 200g

Masło klarowane to tłuszcz zwierzęcy uzyskany podczas tzw. klarowania. Polega on na usuwaniu z masła białek i innych substancji stałych, które ulegając koagulacji wytrącają się w podwyższonej temperaturze w postaci białego osadu pozostawiając sam tłuszcz. Można go używać do smażenia mięs, ryb, jaj, warzyw, a także potraw słodkich jak naleśniki, faworki czy pączki. Do pieczenia ciast i przyrządzania różnorodnych sosów. Sklarowane masło jest prawie czystym tłuszczem i nie zawiera wielu alergenów obecnych w innych produktach mlecznych jak kazeina i laktoza, czyni to je dobrze tolerowanym przez osoby wrażliwe na mleko krowie.

Masło smakowe - propozycja dla zakładów piekarniczych

Smak czosnkowy

Masło o zawartości 82% tłuszczu mlecznego produkowane ze świeżej śmietanki
z dodatkiem czosnku oraz natki pietruszki. Doskonałe do smarowania kanapek, pieczywa zapiekanego oraz dań mięsnych.

OPAKOWANIE : karton 10 kg

Smak ziołowy

Masło o zawartości 83% tłuszczu mlecznego produkowane ze świeżej śmietanki o czystym mlecznym smaku. Doskonałe do kanapek oraz wszelkich wypieków.

OPAKOWANIE : karton 10 kg

Mozarella

Mozzarella blok 2,5 kg

Ser produkowany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella o delikatnym mlecznym smaku, doskonały do wszelkiego rodzaju dań zapiekanych, ciepłych. Szczególne zastosowanie
– do pizzy.

Do pizzy + SUPER blok 2,5 kg

Produkt wytwarzany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Charakteryzuje się bardzo pożądaną topliwością w daniach zapiekanych. Szczególne zastosowanie
– do pizzy.

Pizzarella blok 2,5 kg

Produkt wytwarzany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Charakteryzuje się bardzo pożądaną topliwością w daniach zapiekanych. Szczególne zastosowanie
– do pizzy.

Do Pizzy blok 2,5 kg

Produkt wytwarzany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Charakteryzuje się bardzo pożądaną topliwością
w daniach zapiekanych. Szczególne zastosowanie – do pizzy. 

Kostki i wióry

Mozzarella kostki 2 kg

Ser produkowany zgodnie ztechnologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella
o delikatnym mlecznym smaku, doskonały do wszelkiego rodzaju dań zapiekanych, ciepłych. Produkt gotowy dla rynku Food Service, pizzerni. 

Mozzarella wiórki 1,5 kg

Produkt wytwarzany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Charakteryzuje
się bardzo pożądaną topliwością
w daniach zapiekanych. Produkt gotowy dla rynku Food Service i pizzerni. 

Do pizzy kostka 2 kg

Ser produkowany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella
o delikatnym mlecznym smaku, doskonały do wszelkiego rodzaju dań zapiekanych, ciepłych. Produkt gotowy dla rynku Food Service, pizzerni. 

Do pizzy wiórki 1,5 kg

Produkt wytwarzany zgodnie z technologią „Pasta Filata” na linii Mozzarella z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Charakteryzuje
się bardzo pożądaną topliwością
w daniach zapiekanych. Produkt gotowy dla rynku Food Service i pizzerni.